Träning

Har din häst varit skadad en period och ska sättas igång igen med en rehabiliteringsplan eller vill du ha hjälp att lägga upp en plan för att stärka upp din häst hållbart på lång sikt? Jag kan hjälpa dig och din häst med en individanpassad plan utifrån just era förutsättningar och mål.

Olika former av träning

Rehabilitering

Olika skador har olika långa läkningsfaser och behöver olika typer av rehabiliteringsplan och belastning, efter avslutad veterinärvård, för att stärka istället för att riskera att skadan kommer tillbaka. Många skador behöver även underhållande behandling, exempelvis i form av elektroterapi, för att stärka läkningen och uppbyggnaden av den nya vävnaden. Vi lägger upp en individanpassad plan för att ge just din häst bästa möjliga förutsättningar till att återgå till sin ursprungliga funktion eller bästa möjliga funktion.

Equiband

Equiband™ är ett träningssystem framtaget och utvecklat av några av världens främsta inom biomekanik. Det är utvecklat för att hjälpa hästen att aktivera och stärka sin bålmuskulatur för att biomekaniskt korrekt och hållbart kunna bära upp sig själv och ryttaren. Systemet kan användas såväl vid rehabilitering och prestationsförbättring som förebyggande av skador då den ökar hästens kroppsmedvetenhet och genom dynamiskt arbete stabiliserar den bål och rygg och hjälper hästen att kliva in under sig för bärighet. Bålmuskulaturen stabiliserar hästens rygg och hjälper till att förhindra utvecklingen av ryggsmärta och skador.

Regelbunden användning av Equiband™ stärker bålmuskulaturen vilket gör det lättare för hästen att arbeta i en rundare form och minska risken för smärta och skador på grund av svag muskulatur eller instabilitet i nacken och ryggens leder. Equiband™ kan med fördel användas på alla hästar då de är lätta att passa in och anpassa efter varje hästs förutsättningar.

Läs mer på http://equicoreconcepts.com/index.html

Samspel med häst

Kommande